Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az ökölvívás története képes leírás - Amatőr és profi Box - Ökölvívás.tlap.hu
részletek »

Az ökölvívás története - Amatőr és profi Box - Ökölvívás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: box.tlap.hu » Az ökölvívás története
Keresés
Találatok száma - 5 db
A magyar ökölvívás története

A magyar ökölvívás története

A magyar ökölvívás története. Box történet A magyar ökölvívás története A magyar ökölvívás történetét, sikereit, kudarcait, fogom röviden bemutatni ebben a fejezetben egészen a reformkortól napjainkig, és összehasonlítom a világban betöltött helyével és szerepével. 1. A magyar ökölvívás kezdetei A magyar ökölvívás történetét, sikereit, kudarcait, fogom röviden bemutatni ebben a fejezetben egészen a reformkortól napjainkig, és összehasonlítom a világban betöltött helyével és szerepével. Egyértelműen kijelenthető, hogy egy sikersportágunkról van szó a kajak-kenu, a vívás, az úszás, a vízilabda, a kézilabda, és a birkózás mellett. A magyarok közül elsőként - legalábbis erre van egyértelmű forrás - báró Wesselényi Miklós húzott bokszkesztyűt, amikor 1822-ben gróf Széchenyi Istvánnal 1 Angliába látogatott. Utazásuk célja nem az ökölvívás volt természetesen, hanem megállapítani azt, hogy Anglia miért tart előrébb a világ többi országához képest, és meg akartak ismerkedni a legmodernebb eljárásokkal is. Ennek folyamán Wesselényi ellátogatott John Jackson 2 edzőtermébe, és ott vett ökölvívóedzéseket. Igazából nem nagyon tudjuk, hogy a báró a megszerzett tudást hasznosította-e valaha, vagy tovább adta-e tudását valakinek, mindenesetre a tény az, hogy ő volt az első bokszolónk.

Az ökölvívás kialakulása és története!

Az ökölvívás kialakulása és története!

A küzdősportok egyik legnépszerűbb ágazata az ökölvívás, azon belül is a hivatásos, vagy más néven professzionális ökölvívás. A sportág az évek során számos változáson ment keresztül, rengeteget módosult, de alapjaiban mindenképp megmaradt, hisz több ezer éves múltra nyúlik vissza az, amit mi ökölvívásnak hívunk.

Az ökölvívás története, szabályai

Az ökölvívás története, szabályai

Az ökölvívás - közkeletű nevén: a boksz - küzdősport, eszköz nélkül vívott küzdelem, melynek során a szemben álló felek arra törekszenek, hogy különféle technikákat alkalmazva minél több ütést vigyenek be a másik felsőtestére, arcára.

Testépítés, Body building magazin hírek
A fogyókúrán túl: miért és hogyan kezdjünk bele nőként az erősítésbe.
A fogyókúrán túl: miért és hogyan... Szerintem, ha valaki komolyabban belecsap ebbe az életmódba, előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor izmosabb akar lenni. Különösen így van ez egy-egy keményebb diéta után, amikor akarva-akaratlanul az elfogyó centik nem csak testzsírból, hanem izomból is származnak… ismerős? Gyengébbek leszünk és fáradékonyabbak, lassul az anyagcserénk és a szinten tartáshoz...
Fogyással kapcsolatos tévhitek!
Fogyással kapcsolatos tévhitek! Fogyni legtöbbször a külsőnk miatt szeretnénk – a lehető leggyorsabban és...
10 indok, hogy miért eddz!
10 indok, hogy miért eddz! A naponta végzett edzéstől erősebbnek fogod érezni magad. Valójában ténylegesen...
Embert öltek a nehézsúlyú bajnok buliján

Embert öltek a nehézsúlyú bajnok buliján

Embert öltek a nehézsúlyú bajnok buliján - Herbie Hide házában 300-an mulattak, a vendégek előtt történt a késelés, a gyilkos még nincs meg. A rendőrök éjfél után érkeztek a helyszínre, de már csak a húszas éveiben járó férfi halálát tudták megállapítani. Az áldozat helyi volt, de Hide egyik ismerősének partijára az egész országból jöttek vendégek. A rendőrök az összes jelenlévőt kihallgatják. Valószínűleg Hide nem, csak a felesége volt a házban, amikor a késelés történt. A nyomozás idejére Hide egész családjával kiköltözött a villájukból. A rendőrség egyelőre annyit közölt, a zsúfolt házban elég sokan láthatták, hogyan történt a gyilkosság, bár egyelőre még azt sem határolták be, hogy melyik helyiségben követhették el a bűncselekményt.

Női ökölvívó torna Zombor!

Női ökölvívó torna Zombor!

Hamar kezdődött a 2012-es esztendő a női ökölvívók számára. Már január 12.-én kesztyűt kell húzniuk a Somborban megrendezésre kerülő nemzetközi női ökölvívó tornán. A délvidéki városban 17 ország 109 öklözője húz kesztyűt junior ifi és elnőtt korcsoportban, köztük 20 magyar versenyzővel. A magyar csapat a szerb szövetség meghívására már 10.-étől a helyszínen készült az év első megmérettetésére. Csapatunkat főként ifi és felnőtt versenyzők alkotják. A magyar csapat mellett a legnagyobb létszámmal a kazakok érkeztek, de csak utánpótlás versenyzőkkel. Így nem meglepő, hogy a sorsolás az ifi kategóriában magyar - kazak találkozott hozott. Két súlycsoportban az indulók száma meghaladta a nyolcat a háromnaposra tervezett tornán. Így a felnőtt 51-és 60kg-ban két csoportra osztották a versenyzőket.

Tuti menü