Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Amatőr és profi Box - Ökölvívás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Amatőr és profi Box - Ökölvívás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: box.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
A Klitschko-testvérek eddigi legjobb ellenfelei

A Klitschko-testvérek eddigi legjobb ellenfelei

Mégis, akkor kik voltak az ukránok eddigi legjobb ellenfelei, hogyan rangsoroljuk őket? Választék azért akadt bőven, de az erősorrend kialakításánál azért figyelembe kellett venni pár dolgot. A legfontosabb természetesen a mutatott teljesítmény, függetlenül az ukránok formájától, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Klitschkók pályafutásának mely szakaszába járunk, illetve az ellenfelek rekordja, megszerzett címeik szintén tényezők voltak a rangsorolás kialakításánál, mely természetesen szubjektív, de nem áll messze a valóságtól.

A magyar ökölvívás története

A magyar ökölvívás története

A magyar ökölvívás története. Box történet A magyar ökölvívás története A magyar ökölvívás történetét, sikereit, kudarcait, fogom röviden bemutatni ebben a fejezetben egészen a reformkortól napjainkig, és összehasonlítom a világban betöltött helyével és szerepével. 1. A magyar ökölvívás kezdetei A magyar ökölvívás történetét, sikereit, kudarcait, fogom röviden bemutatni ebben a fejezetben egészen a reformkortól napjainkig, és összehasonlítom a világban betöltött helyével és szerepével. Egyértelműen kijelenthető, hogy egy sikersportágunkról van szó a kajak-kenu, a vívás, az úszás, a vízilabda, a kézilabda, és a birkózás mellett. A magyarok közül elsőként - legalábbis erre van egyértelmű forrás - báró Wesselényi Miklós húzott bokszkesztyűt, amikor 1822-ben gróf Széchenyi Istvánnal 1 Angliába látogatott. Utazásuk célja nem az ökölvívás volt természetesen, hanem megállapítani azt, hogy Anglia miért tart előrébb a világ többi országához képest, és meg akartak ismerkedni a legmodernebb eljárásokkal is. Ennek folyamán Wesselényi ellátogatott John Jackson 2 edzőtermébe, és ott vett ökölvívóedzéseket. Igazából nem nagyon tudjuk, hogy a báró a megszerzett tudást hasznosította-e valaha, vagy tovább adta-e tudását valakinek, mindenesetre a tény az, hogy ő volt az első bokszolónk.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség: Megalakult 1925-ben a Magyar Ökölvívó Szövetség 9 szervezete, élén gróf Sigray Antal elnökkel, társelnökei Dr. Paupera Ferenc és Dr. Tatics Péter lett. Utóbbi a magyar ökölvívás egyik legnagyobb huszadik század eleji alakja, személye végigkíséri a hazai bokszéletet az 1890-es évektől kezdve.

Testépítés, Body building magazin hírek
A fogyókúrán túl: miért és hogyan kezdjünk bele nőként az erősítésbe.
A fogyókúrán túl: miért és hogyan... Szerintem, ha valaki komolyabban belecsap ebbe az életmódba, előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor izmosabb akar lenni. Különösen így van ez egy-egy keményebb diéta után, amikor akarva-akaratlanul az elfogyó centik nem csak testzsírból, hanem izomból is származnak… ismerős? Gyengébbek leszünk és fáradékonyabbak, lassul az anyagcserénk és a szinten tartáshoz...
Fogyással kapcsolatos tévhitek!
Fogyással kapcsolatos tévhitek! Fogyni legtöbbször a külsőnk miatt szeretnénk – a lehető leggyorsabban és...
10 indok, hogy miért eddz!
10 indok, hogy miért eddz! A naponta végzett edzéstől erősebbnek fogod érezni magad. Valójában ténylegesen...
Amikor Mike Tyson bepöccen

Amikor Mike Tyson bepöccen

Nem szívesen találkoznék vele egy sikátorban, az az egy biztos. családtervezés, fogamzásgátlás, természetes családtervezés, ovuláció, terhesség, terhességi teszt Címkék: balhorog boksz boksz világszervezet box box legenda boxer boxkesztyű boxoló címvédő everlast félnehézsúly ibf jobbhorog kesz t yű kick-box kihívás kihívó kiütés ko köz é psúlyú nehéz súlyú nehézsúlyú pehely súlyú pehelysúlyú ring világbajnok wbc w bo ökölvívás ökölvívó örült örült tyso

Az Everlast története

Az Everlast története

Az Everlast 1910-ben, New York, Bronx negyedéből indult világhódító útjára. Jacob Golomb, egy szabó fia, elégedetlen volt a fürdőruhája minőségével, ezért varrt magának egy olyan úszódresszt, ami elnyűhetetlen. Jacob büszkén az Everlast nevet adta újdonsült termékének, ami magyarul 'örökkévaló'-t jelent. Sajnos a dressz nem tartott az örökkévalóságig, de a név igen.Az Everlast 1910-ben, New York, Bronx negyedéből indult világhódító útjára. Jacob Golomb, egy szabó fia, elégedetlen volt a fürdőruhája minőségével, ezért varrt magának egy olyan úszódresszt, ami elnyűhetetlen. Jacob büszkén az Everlast nevet adta újdonsült termékének, ami magyarul 'örökkévaló'-t jelent. Sajnos a dressz nem tartott az örökkévalóságig, de a név igen. Az elkövetkező néhány évben egy kis boltban folyamatosan gyártotta és árulta sportruházati termékeit, amik egyre népszerűbbek lettek. A fordulópontot az 1918-as év jelentette, amikor is egy fiatal bokszoló, azzal a kéréssel fordult Golombhoz, hogy készítsen neki egy olyan fejvédőt, ami akár 15 menetet is kibír a szorítóban, mivel abban az időben ilyet nem gyártottak. A fiatalember neve Jack Dempsey volt. A Golomb által készített fejvédőben és kesztyűben 1919-ben elnyerte a nehézsúlyú világbajnoki címet. Ezzel az Everlast beírta magát a boksztörténelembe.

Az ökölvívás kialakulása és története!

Az ökölvívás kialakulása és története!

A küzdősportok egyik legnépszerűbb ágazata az ökölvívás, azon belül is a hivatásos, vagy más néven professzionális ökölvívás. A sportág az évek során számos változáson ment keresztül, rengeteget módosult, de alapjaiban mindenképp megmaradt, hisz több ezer éves múltra nyúlik vissza az, amit mi ökölvívásnak hívunk.

Az ökölvívás története, szabályai

Az ökölvívás története, szabályai

Az ökölvívás - közkeletű nevén: a boksz - küzdősport, eszköz nélkül vívott küzdelem, melynek során a szemben álló felek arra törekszenek, hogy különféle technikákat alkalmazva minél több ütést vigyenek be a másik felsőtestére, arcára.

Balzsay Károly

Balzsay Károly

Balzsay Károly (Kecskemét, 1979. július 23.) magyar profi ökölvívó, a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú volt világbajnoka. Emellett hétszeres magyar bajnok, 2008. júliusában a WBO listavezetője és interkontinentális bajnoka. Balkezes, fordított alapállású bokszoló. Klubja az Universum Box Promotion, edzője Fritz Sdunek.

Bernard Executioner Hopkins

Bernard Executioner Hopkins

Én ide soha nem kerülök vissza!' Talán ez volt a fiatal Bernard Hopkins életének legfontosabb döntése. A korán rossz útra tévedt és 17 évesen fegyveres rablásért jogerősen elítélt ökölvívó öt hosszú esztendőt húzott le a gratefordi fegyház rácsai mögött, ahol egy életre megváltozott. 'Rengeteg dolgot láttam ott, amiről nem túl kellemes beszélni.'

Hirdetés
Big Boxing SE

Big Boxing SE

Vezetője Nagy Lajos edző és manager, az egyesület 2004-ben alakult. 'Nyíregyházán közel tíz éve foglalkozom edzősködéssel a boxolás mellett, előtte Nagyszalontán voltam edző. 1997-1999 között volt két profi ökölvívóm: Lakata György és Telekfi Mihály. 2002 januárjától foglalkozom ismét az edzősködéssel, ekkor lépett Miló Viki a profik közé, 2003 januárjától pedig Mészáros Antdrást is a tanítványomnak tudhatom, ez évtől kezdve lettem Insperger Gabriella menedzsere.

Box sportszerek

Box sportszerek

Sportszer - Box: boxkesztyű és boxzsák, bandázs és fejvédő, box kesztyűk, boxzsákok ( Everlast,Lonsdale,Ben Lee,Top Ten,Fairtex,Adidas ) További információért kattints ide! Szafari Sport Újpest Box Sportboltunkban több mint 40 féle boxkesztyű (bőr -, műbőr box kesztyű), 25 féle boxzsák (bőr -, műbőr box zsák), 15 féle zsákoló kesztyű (bőr -, műbőr zsákolókesztyű ) és 9 féle márka (Everlast, Adidas, Fairtex, Lonsdale, Top Ten, Ben Lee) közül választhatsz. Legyél akár kezdő, akár profi bokszoló, nálunk biztosan megtalálod a megfelelő boksz felszerelést.

Boxedzés mindenkinek!

Boxedzés mindenkinek!

Szeretettel üdvözlünk sportegyesületünk, a University Boxing Club honlapján. Az ökölvívás, mint versenysport, és mint fitnesz sport is kiváló fej- és testedzés. Sportorvosok felfedezték, hogy az ökölvívó edzés a leghatásosabb, egész testet megmozgató edzés a létező sportágak közül. Csoportos foglalkozásokat szervezünk mindenkinek, 10 éves kortól, nemtől, jártasságtól, edzettségtől függetlenül, hogy betekintést nyerjenek a napjainkban oly nagy népszerűségnek örvendő ökölvívó küzdősportba, mozgásanyagába, versenyrendszerébe hobby - vagy verseny szinten, fakultatív vagy testnevelés teljesítésére, mely során komoly fizikai kondíció mellett állóképesség, önbizalom, bátorság, kitartás és türelem tulajdonságok észrevétlenül formálják az egyén személyiségét, egész életét.

Boxterem

Boxterem

Ökölvívó edzések, Box edzések, Kickbox edzések, Thai box edzések folyamatosan mindenkinek! Folyamatos tagfelvétel, haladó, kezdő csoportok. Box, Kickbox, ökölvívás, Kick-box, Thai box, Muay Thai, K1, Low Kick, Full Contact, edzések Bérelhető edzőterem - kiadó bérelhető box terem, teljes felszereléssel. Kiválóan alkalmas, box, kick-box, karate, és más küzdősportok megtartására. A terem bérlés tartalmazza, az adott időszakon belül a teremben található boxzsákok, ring és egyéb felszerelés teljeskörű használatát.

Boxvilág Ökölvívóképző SE Szeged

Boxvilág Ökölvívóképző SE Szeged

Érdekel az ökölvívás, szeretnéd kipróbálni magad a kötelek között? Mi szívesen látunk és segítünk, hogy elérd céljaidat! Szegeden működő sportegyesületünkben szakedző vezetése mellett sajátíthatod el az ökölvívás rejtelmeit, fejlesztheted kondicionális, koordinációs, emocionális képességeidet. Edzőtermünk nyitva áll fiúk, lányok, gyerekek és felnőttek előtt egyaránt. Célunk minél több fiatallal megismertetni az ökölvívás szépségeit, amely nem csak a fizikumot, a jelemet is fejleszti! Ha felkeltettük érdeklődésedet látogasd meg oldalunkat!

Bozai box club

Bozai box club

Az edzéseket Bozai Gyula (box), Vörös Roland (thai-box) és Birics Tamás (thai-box) vezeti. Célunk, hogy a fiatalok és az idősebbek egyaránt elsajátítsák az ökölvívás/thai-box technikáját, és egy olyan közösséget alakítsunk ki, ahol a tagok a sporton túlmenően az életben is segítik egymást. Edzésünkön elsajátíthatod a helyes és szabályos ütésmódokat, a technika és a küzdelem alapjait. Nálunk az egészség megőrzése mellett a hétköznapi életben felgyülemlett gőzt is kiengedheted. Edzőtermünk fix ringgel, 8 zsákkal, büfével és kulturált, tiszta öltözővel áll az ökölvívást kedvelő vendégeink rendelkezésére.

Budopest Magazin

Budopest Magazin

Naponta frissülő hírek, videók és képgalériák a Küzdősportok világából. Ökölvívás, Profi boksz, Karate, MMA, Judo, Birkózás, Kempo, Kung-fu és még sok más küzdősport és harcművészeti stílus egy helyen. Beszámolók hazai és külföldi versenyekről, és versenyzőkről. Edzőtábor ajánlók és beszámolók. Az oldal fennállása óta törekszik az egyedi hírek és különlegességek bemutatására, olvasói részére. Reméljük, minél többen megtalálják nálunk a számításukat a több száz cikk között válogatva, és ha kedvet kapott a sporthoz webshopunkban biztosan megtalálja a megfelelő felszerelést.

Carmen Basilio életrajz

Carmen Basilio életrajz

Canastota, New York otthona a nemzetközi ökölvívás hősök csarnokának. Ez az otthona a korábbi váltósúlyú és középsúlyú világbajnok ökölvívónak Carmen Basillionak is. Az amerikai ökölvívó az egyik legkeményebb verekdőjének számított. 21 évesen belevágott a profi ökölvívó karrierbe. Könnyűsúlyúként kezdte, majd hamar felment váltósúlyba. Itt vívta első világbajnoki mérkőzését is, 1953-ban a szintén a listánkon levő Kid Gavilan ellen.

Tuti menü