Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Női ökölvívás képes leírás - Amatőr és profi Box - Ökölvívás.tlap.hu
részletek »

Női ökölvívás - Amatőr és profi Box - Ökölvívás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: box.tlap.hu » Női ökölvívás
Keresés
Találatok száma - 5 db
Faragó Beatrix  Magyar Ökölvívó Szövetség

Faragó Beatrix Magyar Ökölvívó Szövetség

Magyarországon a női ökölvívás egyre népszerűbb. A média támogatásával ismertté vált a sportág. Sok nő számára jelent ez a fajta sport önbizalmat, kondicionális felkészültséget és kedvelt aktív tevékenységet egyaránt. Versenyszerő űzése pedig sportágunk egyik sikerfaktora. Nagy lehetőségek rejlenek a női ökölvívás területén, amely folyamatosan fejlődik. A lányok ökölvívó képzése 12 éves korban kezdődhet el optimálisan. Tévhit, hogy bármilyen veszélyt is rejt magában a sportág. Szakszerű felügyelettel, védőfelszerelések használatával, sportág specifikus gyakorlatokkal a női ökölvívás pozitív oldalai, és a sportági teljesítmény mutatkozik meg, amely sikerélményhez, önbizalomhoz vezet. Az ökölvívás versenyszerű űzését külön kell választanunk amatőr és professzionális részre. Az amatőr ökölvívás rendszere alapján határozzuk meg a sportág versenyszabályai szerinti felkészülést a súlycsoportonkénti beosztásokat, a technikai, taktikai felkészítés módjait. A női amatőr ökölvívás történelmi eseményhez érkezett 2008-ban. Megrendezték az I. Junior és Ifjúsági Európa Bajnokságot. Az utánpótlás Európa Bajnokság 16 éves korosztálytól biztosította a részvételt a viadalon. Ez egy jelentős út ahhoz, hogy a női ökölvívás a férfiakhoz hasonlóan az Olimpia programjába bekerüljön.

Holly Holm

Holly Holm

Holly Holm női profi ökölvívó, harcművész és korábbi kick-bokszoló. Több váltósúlyú cím birtokosa is volt. Holm a legszélesebb körben tisztelt és megbecsült női váltósúlyú bajnok. A Ring Magazin kétszer is az év női bokszolójának tartotta2005-ben és 2006-ban.

WomanBox

WomanBox

Üdvözlöm a magyar női ökölvívás honlapján! Az oldal létrehozásával egy meglévő űrt szeretnénk betölteni a magyar bokszéletben. A honlap nem a hivatalos oldala a női boksznak, olyan ugyanis nincs. Ezt az oldalt magánemberként indítottam, azzal a szándékkal, hogy megfelelő teret biztosítsunk az utánpótlásnak, és a versenyzőknek egyaránt. Azzal, hogy 1904 után visszakerült a női ökölvívás a nyári olimpiai játékok sorába, új időszámítás kezdődik a magyar bokszéletben is. Hivatalosan 1996 óta beszélhetünk magyar amatőr női ökölvívásról, abban az évben rendezték az első Magyar Bajnokságot. A női boksz eddigi rövid életében elég sok támadást kapott -hol burkoltan, hol nyíltan- a szakma jeles képviselőitől és hozzáértő kívülállóktól egyformán. Ezekkel az -általában tényszerűséget nélkülöző- kritikákkal szemben a valóság az, hogy 2008-ra a 3 világbajnoki aranyérem, 5 ezüstérem, 7 bronzérem mellett számtalan Európa bajnoki elsőség és dobogós helyezés gazdagítja az éremtáblázatunkat. Évről évre nő azonban azok száma, akik felismerik a lehetőséget a női ökölvívásban, és mára ugyanúgy foglalkoznak a lányokkal, mint a fiúkkal. Ezeknek az edzőknek köszönhetjük azt, hogy 2012-ben a Londoni Olimpián végre bemutatkozhat a női ökölvívás. A világon egyre több igazolt női amatőr öklöző van, így már nem tekinthető rétegsportnak. Ennek bizonyítéka az is, hogy végre megalakult a MÖSZ Női Bizottsága

Testépítés, Body building magazin hírek
Napi 30 perc a tökéletes alakért
Napi 30 perc a tökéletes alakért Ha csak napi 30 percet tudsz testmozgásra szánni, az is több, mint a semmi és dicséretes, hogy egyáltalán szánsz rá időt. Főleg ha anyuka vagy, aki dolgozik, háztartást tart fenn és gyereket nevel. Hidd el, 30 perc is sokmindenre elég, ha megfelelően kihasználod az időt! Íme egy heti edzésterv, ami megfelelő intenzitással végezve nagyszerűen formálja az alakodat. Az...
A leghatékonyabb gyakorlat a kerek popsiért - kitörések
A leghatékonyabb gyakorlat a kerek... Nézzük át, hogyan kell helyesen végrehajtani a leghatékonyabb fenék formáló...
Csábító női combok edzése
Csábító női combok edzése Nincs is vonzóbb a férfitekintet számára, amikor egy formás combú nő jön vele...
Womanbox - Magyar, amatőr női ökölvívás honlapja

Womanbox - Magyar, amatőr női ökölvívás honlapja

Üdvözlöm a magyar amatőr női ökölvívás honlapján! Az oldal célja, hogy egyrészt tájékoztatást adjon a hazai és nemzetközi versenyek eredményeiről válogatott és klubszinten egyaránt, másrészt összegyűjtse azokat a klubokat, ahol lányok részére is van ökölvívás oktatás hobbi és versenyszinten.

Zatykó Zita

Zatykó Zita

Tizenegy profi meccs után veretlen a félnehézsúlyúak között, a legismertebb bokszportál pedig az első helyen rangsorolja Zatykó Zitát, aki a kyokushin karatéban és a kick boxban elért sikerek után kóstolt bele a profi ökölvívásba. A menedzsere által az Óriás becenévvel illetett bokszolónő eddigi legkomolyabb meccsére készül, szerinte a férfiaknak tetszik, ha két nő veri egymást a ringben.

Tuti menü