Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Női ökölvívás képes leírás - Amatőr és profi Box - Ökölvívás.tlap.hu
részletek »

Női ökölvívás - Amatőr és profi Box - Ökölvívás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: box.tlap.hu » Női ökölvívás
Keresés
Találatok száma - 5 db
Faragó Beatrix  Magyar Ökölvívó Szövetség

Faragó Beatrix Magyar Ökölvívó Szövetség

Magyarországon a női ökölvívás egyre népszerűbb. A média támogatásával ismertté vált a sportág. Sok nő számára jelent ez a fajta sport önbizalmat, kondicionális felkészültséget és kedvelt aktív tevékenységet egyaránt. Versenyszerő űzése pedig sportágunk egyik sikerfaktora. Nagy lehetőségek rejlenek a női ökölvívás területén, amely folyamatosan fejlődik. A lányok ökölvívó képzése 12 éves korban kezdődhet el optimálisan. Tévhit, hogy bármilyen veszélyt is rejt magában a sportág. Szakszerű felügyelettel, védőfelszerelések használatával, sportág specifikus gyakorlatokkal a női ökölvívás pozitív oldalai, és a sportági teljesítmény mutatkozik meg, amely sikerélményhez, önbizalomhoz vezet. Az ökölvívás versenyszerű űzését külön kell választanunk amatőr és professzionális részre. Az amatőr ökölvívás rendszere alapján határozzuk meg a sportág versenyszabályai szerinti felkészülést a súlycsoportonkénti beosztásokat, a technikai, taktikai felkészítés módjait. A női amatőr ökölvívás történelmi eseményhez érkezett 2008-ban. Megrendezték az I. Junior és Ifjúsági Európa Bajnokságot. Az utánpótlás Európa Bajnokság 16 éves korosztálytól biztosította a részvételt a viadalon. Ez egy jelentős út ahhoz, hogy a női ökölvívás a férfiakhoz hasonlóan az Olimpia programjába bekerüljön.

Holly Holm

Holly Holm

Holly Holm női profi ökölvívó, harcművész és korábbi kick-bokszoló. Több váltósúlyú cím birtokosa is volt. Holm a legszélesebb körben tisztelt és megbecsült női váltósúlyú bajnok. A Ring Magazin kétszer is az év női bokszolójának tartotta2005-ben és 2006-ban.

WomanBox

WomanBox

Üdvözlöm a magyar női ökölvívás honlapján! Az oldal létrehozásával egy meglévő űrt szeretnénk betölteni a magyar bokszéletben. A honlap nem a hivatalos oldala a női boksznak, olyan ugyanis nincs. Ezt az oldalt magánemberként indítottam, azzal a szándékkal, hogy megfelelő teret biztosítsunk az utánpótlásnak, és a versenyzőknek egyaránt. Azzal, hogy 1904 után visszakerült a női ökölvívás a nyári olimpiai játékok sorába, új időszámítás kezdődik a magyar bokszéletben is. Hivatalosan 1996 óta beszélhetünk magyar amatőr női ökölvívásról, abban az évben rendezték az első Magyar Bajnokságot. A női boksz eddigi rövid életében elég sok támadást kapott -hol burkoltan, hol nyíltan- a szakma jeles képviselőitől és hozzáértő kívülállóktól egyformán. Ezekkel az -általában tényszerűséget nélkülöző- kritikákkal szemben a valóság az, hogy 2008-ra a 3 világbajnoki aranyérem, 5 ezüstérem, 7 bronzérem mellett számtalan Európa bajnoki elsőség és dobogós helyezés gazdagítja az éremtáblázatunkat. Évről évre nő azonban azok száma, akik felismerik a lehetőséget a női ökölvívásban, és mára ugyanúgy foglalkoznak a lányokkal, mint a fiúkkal. Ezeknek az edzőknek köszönhetjük azt, hogy 2012-ben a Londoni Olimpián végre bemutatkozhat a női ökölvívás. A világon egyre több igazolt női amatőr öklöző van, így már nem tekinthető rétegsportnak. Ennek bizonyítéka az is, hogy végre megalakult a MÖSZ Női Bizottsága

Testépítés, Body building magazin hírek
A fogyókúrán túl: miért és hogyan kezdjünk bele nőként az erősítésbe.
A fogyókúrán túl: miért és hogyan... Szerintem, ha valaki komolyabban belecsap ebbe az életmódba, előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor izmosabb akar lenni. Különösen így van ez egy-egy keményebb diéta után, amikor akarva-akaratlanul az elfogyó centik nem csak testzsírból, hanem izomból is származnak… ismerős? Gyengébbek leszünk és fáradékonyabbak, lassul az anyagcserénk és a szinten tartáshoz...
Fogyással kapcsolatos tévhitek!
Fogyással kapcsolatos tévhitek! Fogyni legtöbbször a külsőnk miatt szeretnénk – a lehető leggyorsabban és...
10 indok, hogy miért eddz!
10 indok, hogy miért eddz! A naponta végzett edzéstől erősebbnek fogod érezni magad. Valójában ténylegesen...
Womanbox - Magyar, amatőr női ökölvívás honlapja

Womanbox - Magyar, amatőr női ökölvívás honlapja

Üdvözlöm a magyar amatőr női ökölvívás honlapján! Az oldal célja, hogy egyrészt tájékoztatást adjon a hazai és nemzetközi versenyek eredményeiről válogatott és klubszinten egyaránt, másrészt összegyűjtse azokat a klubokat, ahol lányok részére is van ökölvívás oktatás hobbi és versenyszinten.

Zatykó Zita

Zatykó Zita

Tizenegy profi meccs után veretlen a félnehézsúlyúak között, a legismertebb bokszportál pedig az első helyen rangsorolja Zatykó Zitát, aki a kyokushin karatéban és a kick boxban elért sikerek után kóstolt bele a profi ökölvívásba. A menedzsere által az Óriás becenévvel illetett bokszolónő eddigi legkomolyabb meccsére készül, szerinte a férfiaknak tetszik, ha két nő veri egymást a ringben.

Tuti menü